Va prezentam o reteta de sufleu de portocala servit… dintr-o portocala. Sufleul in portocala este ideal pentru momentele cand aveti musafiri si doriti sa-i serviti cu ceva inedit. Reteta a fost trimisa de Diana Roman, din Cluj.

Ingrediente

3 portocale si sucul lor 2 oua 50 g zahar o lingura zahar extra zahar pentru pudrat in interior recipientele o lingura si jumatate amidon alimentar 1/2 lingura lichior de portocale (sau cafea/ciocolata)

Ingrediente pentru decor

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Se aleg portocalele, se spala si se taie capac in partea de sus a fructului si in partea de jos. Se rade putin de tot, in asa fel incat sa poata sta portocala bine, fara sa se rostogoleasca.
  2. Se scoate pulpa si se pune intr-o strecuratoare/sita si se lasa deoparte. Capacele rezultate in urma taierii nu se arunca, de pe ele se rade coaja si se pune deoparte.
  3. Se separa ouale si galbenusurile se freaca cu zahar pana devin pufoase. Se adauga amidonul si se omogenizeaza bine. Se preseaza pulpa fructului bine de tot pana iese tot sucul din el, dupa care se adauga peste amestecul de ou.
  4. Se pudreaza portocalele goale cu zahar tos, dupa care se asaza pe farfurie. Compozitia de ou cu suc se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se ia de pe foc si se pune in apa rece sa se racoreasca pana se bat albusurile bine de tot, cu o lingura de zahar.
  5. In crema rece, se adauga coaja de portocala pusa deoparte si lichiorul, se amesteca bine, dupa care se toarna peste albusurile batute si se omogenizeaza.
  6. Se pun portocalele pe o tava, se umplu cu crema si se dau la cuptorul preincalzit.
  7. Se lasa cam 15 minute, pana cand se ridica crema.
  8. Se pudreaza cu zahar si se servesc calde.