Ai pofta de un dulce cu gust generos de vanilie? Uite cum pregatesti un strudel de casa cu crema de vanilie, un desert numai bun de savurat alaturi de familie!

Ingrediente

1 pachet foi de placinta 200 g iaurt de baut 200 ml ulei 3 linguri zahar 5 linguri gris 3 oua 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema de vanilie

1 L lapte 3 plicuri pudding de vanilie 9 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Combina plicurile de pudding cu putin lapte si cu zaharul, iar restul laptelui da-l la fiert. Cand laptele fierbe, adauga amestecul de pudding cu lapte si zahar si amesteca pana ce crema de vanilie se ingroasa.
  2. Separa ouale si bate albusurile spuma cu zaharul, apoi adauga treptat galbenusurile, uleiul, iaurtul de baut, grisul si praful de copt.
  3. Unge din belsug o tava de cuptor cu ulei si las-o deoparte. Imparte foile de placinta in 2 seturi egale (de regula sunt 12 foi intr-un pachet de foi de placinta, deci cate 6 foi in fiecare set).
  4. Intinde o foaie pe blatul de lucru si unge-o cu ~5 linguri de compozitie cu iaurt de baut.
  5. Deasupra ei asaza o alta foaie, unge-o si pe aceea cu 5 linguri din aceeasi compozitie. Continua astfel, pana cand acoperi cu ultima foaie, punandu-le cat mai bine cap la cap.
  6. Intr-una din marginea foilor astfel lipite, intinde pe toata latimea foilor 1/2 din cantitarea de budinca cu vanilie.
  7. Ruleaza strudelul cu vanilie si asaza-l in tava, apoi formeaza-l si pe cel de-al doilea, procedand identic.
  8. Asaza doua strudele in tava bine unsa cu unt si unge-le pe deasupra cu restul de compozitie cu iaurt de baut. Da-le la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
  9. Serveste strudelele cu vanilie presarate cu zahar pudra.