Daca esti un mare fan al mancarurilor tip fast-food, sigur te dai in vant si dupa bucatelele de pui crocante si delicioase. Incearca varianta de casa pentru strips-urile de pui, caci in mod cert este mult mai ieftina si la fel de buna!

Ingrediente

1 piept de pui dezosat 400 ml lapte pudra de usturoi/4-5 catei de usturoi 2 oua mari 100-150 g faina o punga cereale de porumb sare piper boia de ardei dulce/iute ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Taie pieptul de pui in fasii de 4-5 cm, cu grosimea de 1 cm.
  2. Intr-un castron incapator, pune laptele, urmat de pudra de usturoi sau cateii de usturoi pisati, sare, piper si boia de ardei, dulce sau iute, dupa preferinta.
  3. Amesteca laptele incat sa incorporezi toate condimentele, apoi adauga pieptul de pui si acopera castronul cu folie sau capac si da-l la frigider pentru 30-60 minute.
  4. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate castronul din frigider si trece strips-urile de pui rand pe rand prin faina, oul batut si prin fulgii de porumb bine sfaramati in prealabil.
  5. Prajeste strips-urile in baie de ulei pana cand devin aurii.

Sfaturi utile

✽ Le mai poti prepara si altfel, in cuptorul preincalzit, insa ai grija sa nu le pui intr-o tava obisnuita, ci mai degraba pe gratarul aragazului sau intr-o tava cu gaurele, incat caldura sa circule in jurul puiului si sa il gateasca in profunzime.

✽ Serveste strips-urile de pui cu un sos de usturoi alaturi sau cu un sos dulce-acrisor.



Mod de pastrare:

Se consuma imediat