Ideala pentru o zi de gratar in aer liber, scaricica de porc este foarte usor de facut daca ai reteta potrivita.

Ingrediente

1,5 kg coasta impanata de porc 350 ml + 100 ml apa 350 ml vin rosu 100 ml ketchup 100 ml otet din vin rosu 2 linguri sos picant 2 linguri mustar 4 linguri unt Sare piper
Mod de preparare:
  1. Se portioneaza coastele si se pun intr-un vas incapator, iar 350 ml apa, vinul si otetul se dau intr-un clocot si se toarna peste acestea. Se lasa 45 de minute.
  2. Se amesteca ketchup cu cei 100 ml apa, sosul picant, mustarul, untul, sarea si piperul. Se acopera si se lasa la fiert 30 de minute.
  3. Se incinge bine gratarul si se scot coastele din apa cu otet. Se asaza pe gratar si se ung in permanenta cu sosul fiert. Se lasa aproximativ 8 minute pe fiecare parte.
Mod de pastrare:

la frigider, acoperit, maxim 48 de ore