Incearca sarmalele traditionale cu carnati, un deliciu in perioada Sarbatorilor, dar si cand ai pur si simplu pofta de deliciosul preparat.

Ingrediente

o varza murata mare un kg carne tocata 100 g orez 4 cepe 2 carnati afumati 300 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 4 linguri ulei 2 crengute cimbru 2 foi dafin sare piper
Mod de preparare:
  1. Varza se gusta si, daca este prea sarata, se pune in apa rece la desarat. Se desface foaie cu foaie si se trece sub un jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare la scurs.
  2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se presara sare si, dupa ce s-a inmuiat, se pune orezul. Se lasa 10 minute pe foc si apoi totul se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine, se potriveste gustul de sare si piper. Carnatii se taie rondele.
  3. Fiecare foaie de varza se taie de cotoare si apoi se pune umplutura de carne si o felie de carnat. Se ruleaza si se impacheteaza sarmalele care se asaza intr-o oala tapetata cu varza tocata.
  4. Se pun crengutele de cimbru si foile de dafin printre sarmale, se toarna vinul si sucul de rosii, se completeaza cu apa si se lasa la fiert doua ore la cuptor.

Incearca si alte preparate traditionale romanesti