Reteta asta de saratele e perfecta pentru situatiile cand ai pofta de ceva sarat si se intampla sa ai un pachet de foietaj in congelator! Unde mai pui ca musafirii nici nu isi vor da seama ca nu sunt facute de la zero, atat de bune ies!

Ingrediente

un pachet aluat foitaj decongelat 2 linguri seminte amestecate, dupa gust un ou sare mare ulei, pentru uns
Mod de preparare:

 

  1. Aluatul decongelat se intinde in strat subtire cu sucitorul pe masa presarata usor cu faina.
  2. Se taie bastonase cu un cutit foarte ascutit, se presara sare, apoi se transfera in tava de copt tapetata cu hartie si unsa cu ulei.
  3. Se ung cu ou batut si se presara cu seminte. Se lasa la cuptor 10 minute.

Bine de stiut!

✽ Saratelele pot fi presarate pe deasupra cu branza telemea rasa sau cu cascaval, in loc de seminte si sare. Vor fi mai consistente si deosebit de gustoase.

✽ Unge saratelele pe deasupra cu ou batut cu o lingura de lapte. Se vor rumeni frumos si semintele se vor lipi mai bine de aluat.

Croque Monsieur

Chipsuri de cartofi

Briose cu branza