O reteta delicioasa de saramura de crap, perfecta pentru iubitorii de peste de pretutindeni.

Ingrediente

un kg crap 5 ardei grasi 2 cepe 3 rosii o lingura ulei o legatura patrunjel 3 catei usturoi o legatura marar 2 ardei iuti

Ingrediente pentru fiert

1,5 l apa 2 catei usturoi 2 linguri sare grunjoasa
Mod de preparare:
  1. Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea grunjoasa si usturoiul. Se lasa saramura pana da in clocot.
  2. Separat, se spala pestele, se sterge si se pune pe gratar. Se lasa sa se patrunda pe ambele parti.
  3. Ceapa se curata de coaja, rosiile si cele doua tipuri de ardeii se spala, apoi legumele se pun si ele pe gratar, la copt.
  4. Dupa ce s-au facut pestele si legumele, se iau de pe gratar si se cufunda in saramura. Se adauga uleiul, usturoiul maruntit, patrunjelul si mararul tocate.