Rulada cu nuci este un desert concentrat, dar pe care sigur il vei aprecia daca iti plac de fel bezelele si dulciurile crocante, bogate in sos de caramel.

Ingrediente pentru blat

5 albusuri 2 lingurite amidon 225 g zahar brun 40 g nuci maruntite

Pentru umplutura

250 ml frisca lichida 2 lingurite zahar zahar pudra

Ingrediente pentru sosul caramel

100 g zahar 100 g unt 2 linguri cu varf smantana
Mod de preparare:
  1. Albusurile si amidonul se pun intr-un bol si se mixeaza. Cand incepe spuma sa se formeze, se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana ce spuma nu cade la intoarcerea vasului. Se pun si nucile maruntite. Tava de copt se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt. Se pune spuma de albusuri, se intinde in toata tava cu o spatula si se coace 90 de minute. Se lasa apoi in tava sa se raceasca in totalitate.
  2. Intre timp, se pregateste sosul caramel pentru care zaharul se pune pe foc si, cand incepe sa se topeasca pe margini, se pune untul taiat cubulete. Se lasa 2 minute si apoi se amesteca. Cand zaharul si untul au devenit un amestec omogen, se trage de pe foc si se adauga smantana. Se lasa sa se raceasca.
  3. Se pregateste o foaie de hartie de copt usor mai mare ca blatul de bezea si se presara foaia cu zahar pudra. Bezeaua se pune cu fata in jos peste zahar si usor se trage hartia pe care s-a copt.
  4. Se unge blatul de bezea cu sos caramel, se bate frisca cu cele doua lingurite de zahar si se pune apoi peste caramel. Se taie marginile neregulate ale blatului si se ruleaza usor cu ajutorul hartiei.

Rulada de portocale cu frisca

Rulada de ciocolata cu cocos

Ruladă cu gem