Chiar si cand in piata nu se mai gasesc capsuni, tot poti prepara o rulada delicioasa cu gem de capsuni, daca ai pus la pastrare. Fara praf de copt, fara coloranti, mult mai pufoasa si mai gustoasa decat cea de la magazin.

Ingrediente

100 g faina 100 g zahar 4 oua esenta vanilie un praf sare gem de capsuni

Ingrediente pentru ornat

o lingura zahar pudra apa
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu esenta de vanilie si zaharul pentru minim 10-12 minute. Incorporeaza faina cu o spatula, folosind miscari delicate, de jos in sus.
  2. Odata incorporata faina (dureaza cateva minute), pune aluatul intr-o tava de prajitura tapetata cu foaie de copt. Niveleaza bine aluatul, apoi da-l la cuptor pentru 10-12 minute la 200 de grade.
  3. In rastimp, pregateste o alta foaie de copt, pe care o presari cu zahar pudra. Rastoarna blatul de rulada pe foaia de copt. Indeparteaza foaia de copt de pe spatele prajiturii si taie marginile.
  4. Intinde 6-7 linguri de gem pe blatul de rulada si ruleaz-o delicat, folosind foaia de copt. Pe masura ce rulezi, elimina foaia de copt din cale.
  5. Odata stransa rulada, tine-o 1-2 minute usor presata, sa isi pastreze forma. Combina zaharul cu foarte putina apa si amesteca, pentru a obtine o glazura. Raspandeste glazura de zahar cu miscari in zig-zag deasupra ruladei cu gem.
  6. Raceste desertul inainte de servire.