Plina de fructe, perfecta si racoroasa, rulada cu frisca si fructe e ideala in zilele de sarbatoare.

Reteta trimisa de George Dragomir, din Leotesti, Olt.

Ingrediente pentru blat

5 oua 5 linguri faina 5 linguri zahar o fiola esenta vanilie sare

Ingrediente pentru umplutura

3 kiwi o cana cirese din compot fiola esenta vanilie 300 ml frisca lichida 150 g ciocolata de menaj alba 2 banane
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, peste care se pun apoi galbenusurile frecate bine cu zaharul si cu un praf de sare. Peste aceasta compozitie se presara faina in ploaie si apoi se pune esenta de vanilie. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se da la cuptor. Cand s-a rumenit, se scoate pe un prosop si se ruleaza.
  2. Pentru umplutura se topeste la bain-marie ciocolata si se pune peste frisca batuta spuma. Se adauga esenta si se omogenizeaza. Se desface blatul si se intinde uniform umplutura peste, apoi se presara fructele taiate cubulete, iar bananele se pun intregi de-a lungul ruladei.
  3. Aluatul astfel umplut se ruleaza, se inveleste in folie de aluminiu si se da la rece. Se pudreaza sau se orneaza dupa gust.