O reteta delicioasa de rulada, trimisa de Dan Radulescu, din Bucuresti. 

Ingrediente pentru blat

500 g faina 30 g drojdie 3 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar o lingura rasa oregano apa calduta un galbenus (pentru uns)

Ingrediente pentru umplutura

500 g sunca de Praga un kg ciuperci champignon o ceapa mare 300 g mozzarella pasta de tomate (pulpa de rosii cu sare, oregano, piper si zahar, dupa gust)
Mod de preparare:
  1. Se face o maia din drojdie, doua linguri faina, o jumatate lingurita zahar si apa calduta. Se lasa pana se aereaza bine. Se incorporeaza in faina cu restul ingredientelor si apa calduta si se framanta. Trebuie sa rezulte un aluat cu o consistenta “cauciucata”.
  2. Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se baga intr-o punga si se da la frigider aproximativ 2 ore.
  3. Pentru umplutura se curata ciupercile, se spala bine si se taie feliute subtiri. Se pun pe foc mic intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Cand isi lasa zeama, se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa pe foc pana se evapora toata zeama. Se adaugaapoi pasta de tomate (5 linguri) si se lasa pe focul mic pana scade si aceasta. Se asezoneaza cu sare, dupa gust.
  4. Se intinde o foaie subtire din jumatate din aluat, se intinde un strat de sos tomat, o jumatate din cantitatea de ciuperci bine imprastiate pe tot blatul, felii foarte subtiri de sunca (tot jumatate din cantitate) si jumatate din mozzarella rasa.
  5. Se ruleaza si se asaza in tava pe hartie de copt. Se repeta aceleasi etape pentru a doua rulada. Pentru aspect, inainte de a le baga in cuptor, se ung cu galbenus.
  6. Se lasa in cuptorul incins in prealabil aproximativ 30 de minute la foc moderat.