Bucura-te din plin de sezonul rosiilor si gateste niste rosii umplute cu orez si bacon, un preparat usor de facut si delicios de savurat. Evident, ingredientele sunt orientative si poti umple rosiile si cu alte legume preferate tie, precum ciupercile, de exemplu.

Ingrediente

8 rosii medii/mari 200 g orez 1 ceapa 1 ardei 200 g bacon 100 g cascaval oregano sare piper
Mod de preparare:
  1. Toaca baconul cubulete potrivite si frige-le in tigaie fara ulei sau alt tip de grasime, pana cand devin suficient de crocante pentru gustul tau. Scoate baconul si da-l deoparte.
  2. Toaca ceapa marunt si caleste-o impreuna cu ardeiul in grasimea lasata de bacon, pentru 2-3 minute la foc mediu, pana devine translucida.
  3. Completeaza cu orezul si o cantitate dubla de apa (in raport cu orezul), sareaza si pune capacul cratitei. Lasa amestecul la foc mediu sa fiarba pana cand orezul devine pufos, sau pana scade apa aproape complet.
  4. Cand orezul si legumele au fiert, adauga baconul inapoi in cratita, potriveste de sare, piper si adauga oregano. Rade 1/2 din cantitatea de cascaval si include-o printre ingrediente, iar restul de cascaval pastreaza-l pentru mai tarziu.
  5. Taie “capacul” fiecarei rosii, si un strat foarte subtire din partea de jos, pentru a o face mai stabila. Goleste fiecare rosie de pulpa folosind o lingurita, apoi umple-le pe toate cu amestecul pregatit, iar deasupra rade cascavalul pastrat.
  6. Da rosiile la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, apoi serveste-le alaturi de o salata proaspata.