Pentru ocaziile speciale in care doriti sa pregatiti vanat, aceasta reteta de pulpa de caprioara cu sos picant si cartofi este foarte potrivita. Reteta trimisa de Adina Stoica, din Ramnicu Valcea.

Ingrediente

800-900 g pulpa caprioara o ceapa rosie 2 morcovi o capatana usturoi o radacina pastarnac cateva boabe ienibahar piper negru foi dafin cimbru maghiran un pahar vin rosu sare ulei un kg cartofi
Mod de preparare:
  1. Pulpa se spala, se condimenteaza cu piper, apoi se asaza intr-un castron unde se mai pun cateva boabe de ienibahar si foile de dafin, ceapa curatata si taiata, maghiranul si vinul. Vasul se acopera si se lasa la marinat 24 de ore, la rece.
  2. Carnea marinata se spala si se impaneaza cu usturoi, se condimenteaza si se leaga cu ata de bucatarie, in forma de rulada. Legumele curatate si taiate se asaza in tava si se adauga 4 linguri de ulei. Rulada se asaza pe patul de legume, impreuna cu 4 foi de dafin, ienibahar, sare, maghiran, o ceasca de apa, se acopera cu folie de aluminiu, apoi se da la cuptor.
  3. Intre timp, se curata cartofii, se pun intr-o tava de ceramica, se stropesc cu ulei si se presara cu cimbru si sare.
  4. Se verifica din cand in cand carnea: daca intra furculita usor, inseamna ca este facuta, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, timp in care se dau cartofii la cuptor, aproximativ 20 de minute.
  5. Sosul se face din legumele cu care a fost pusa pulpa (ceapa, pastarnac, morcovi) date prin blender, la care se adauga piper si sare. Rulada taiata se asaza pe platou cu cartofii, alaturi de sos.