Puiul chinezesc gatit dupa reteta asta se face rapid si e in mod cert mai sanatos decat varianta prajita.

Ingrediente

un piept de pui 3 oua 3-4 linguri amidon 2 linguri sos de soia o lingura mustar 2 linguri susan sare
Mod de preparare:

 

  1. Carnea se taie fasii care se presara cu sare.
  2. Ouale se bat bine, se adauga mustarul, sosul de soia si amidonul.
  3. Se trece carnea prin amestecul de oua si apoi prin susan.
  4. Se asaza in tava de cuptor tapetata cu hartie si se coc 15-20 de minute. Se servesc cu sos dupa gust.

Sfaturi utile

✽ Lasa pieptul de pui la macerat cateva ore inainte de a-l prepara. Pregateste un sos din zeama de lamaie, vin alb, ulei si mirodenii pentru a tine carnea la macerat si va capata un gust mai delicios.

✽ In compozitia de oua si amidon adauga si fulgi de porumb crocanti pisati marunt. Fulgii de porumb vor da un gust dulce si vor face crusta preparatului sa fie mai crocanta.

Vezi si alte retete cu pui

Incearca si alte retete din bucataria chinezeasca