Pentru cei care sunt obisnuiti sa tina post, va prezentam o reteta delicioasa de mancare de praz cu masline.

Ingrediente

4 fire praz 150 g masline cu samburi o ceapa 250 ml suc de rosii 2 linguri ulei o lamaie patrunjel sare
Mod de preparare:
  1. Partea alba de la praz se taie bucati de 3-4 cm care se pun intr-o strecuratoare si se toarna apa clocotita peste ele. Se lasa la scurs.
  2. In ulei se pune ceapa tocata la calit, se adauga prazul scurs dupa ce s-a inmuiat ceapa si se lasa 5 minute la calit.
  3. Se toarna apa cat sa acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa 20 de minute la fiert, sub capac.
  4. Se adauga sucul de rosii, lamaia taiata felii se mai lasa la fiert 10 minute si se gusta de sare, avand in vedere ca maslinele au sare. Se stinge focul, se pune patrunjelul si se aduce la masa.