Cireșele sunt delicioase, sănătoase și dau un gust aparte deserturilor. Îți propunem să faci prajitura trandafir cu cirese, perfecta pentru vara. 

Ingrediente pentru aluat

1/2 kg faina un cubulet drojdie prospata 250 ml lapte 70 g unt 80 g zahar un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

un kg cirese 100 g zahar 100 ml apa
Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se incalzeste laptele si apoi se dizolva in el drojdia, se adauga o lingura cu zahar si 2 linguri de faina. Se lasa 10 minute asa.
2. Restul fainii se pune intr-un lighean, se face un gol la mijloc, se pune maiaua, un praf de sare si se incepe amestecarea turnand untul topit si adaugand zaharul. Cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului
se acopera cu un prosop si se lasa la crescut timp de o ora.
3. Intre timp se pregateste umplutura pentru care ciresele curatate de samburi se pun la fiert cu zaharul si apa. Se lasa 15-20 de minute la fiert.
4. Aluatul crescut se imparte in fasii late de o palma care se ung cu ciresele fierte, se ruleaza si se asaza in tava. Se procedeaza similar cu restul fasiilor de aluat. Se coace 30 de minute si se lasa sa se raceasca in tava.