O prajitura clasica, ce ne poarta inapoi in timp. Prajitura Televizor este o combinatie delicioasa de blaturi cu cacao, crema si blat de vanilie.

Ingrediente pentru blaturile de cacao

250 g faina 120 g unt la temperatura camerei 4 linguri cacao 150 ml lapte 120 g zahar 5 oua 1 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru blatul de vanilie

5 linguri zahar 5 linguri faina 4 linguri apa 4 oua esenta vanilie 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema

250 g zahar 200 ml lapte 1 lingurita cacao 2 linguri faina 250 g unt esenta de rom
Mod de preparare:

Pentru a obtine blaturile de cacao

Separa albusurile si bate-le bine cu zaharul. Combina galbenusurile cu untul, urmat de cacao, lapte si faina.
Incorporeaza albusurile si adauga praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da blatul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Dupa cele 20 de minute, scoate blatul, apucand de hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pe hartie.

Pentru a obtine blatul de vanilie

Separa albusurile si bate-le bine cu zaharul. Dupa ce au devenit spuma, adauga galbenusurile pe rand, urmate de faina si praf de copt. Daca aluatul are o consistenta prea densa, adauga apa.
Toarna compozitia in tava tapetata si da-o la cuptor pentru 25 de minute. Scoate-l la fel ca si pe cel de vanilie sa se raceasca.

Pentru a obtine crema

Combina laptele cu faina si amesteca la foc mic pentru a elimina cocoloasele. Amesteca continuu pana cand crema se ingroasa, apoi da-o de pe foc.
Freaca untul cu zaharul si cu esenta de rom, apoi toarna crema peste unt, cand crema s-a racit. Da compozitia obtinuta la rece.

Asamblarea prajiturii Televizor

Pentru a asambla prajitura Televizor e necesar sa tai primul blat, cel de cacao. Jumatate din blat se foloseste ca baza pentru prajitura, peste care se pune un strat de crema, blatul de vanilie, un alt strat de crema si se acopera cu cealalta jumatate a blatului de cacao. Optional, mai poti intinde un strat de crema sau o glazura de ciocolata.

Sursa foto: Shutterstock