Banane se gasesc din belşug în această perioada. Daca deja te-ai plictisit de ele proaspete, le poti transforma in delicioase deserturi de savurat la gura sobei.

Ingrediente pentru blat

4 oua 120 g zahar 120 g faina 15 g cacao

Ingrediente pentru copt

30 g unt 30 g faina

Ingrediente pentru umplutura

3 banane 250 g smantana

Ingrediente pentru servit

fructe miere de tei
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si apoi se fierbe compozitia la bain-marie pentru 10 minute. Dupa ce se scoate, se continua amestecarea cu mixerul pana ce se raceste complet.
  2. Se adauga faina cu cacaua, amestecate in prealabil, se incorporeaza delicat si se toarna aluatul in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace 20 de minute. Se lasa apoi la racit si se taie in doua foi.
  3. Smantana si bananele feliate se mixeaza foarte bine si apoi se asaza intre foile de blat. Se serveste cu banane feliate si miere de tei.