O reteta pe care copilul tau o va adora: este extrem de gustoasa, iar decorul este de-a dreptul minunat!

Ingrediente pentru blat

375 g faina 100 g miez de nuca 3 oua 500 g morcovi rasi 375 ml ulei 450 g zahar 40 g stafide aurii 100 g nuca de cocos coaja si sucul unei portocale 2 lingurite praf de copt o lingurita bicarbonat 1/2 lingurita scortisoara cateva picaturi esenta, dupa gust

Ingrediente pentru glazura

300 g crema de branza 50 g unt 3 linguri miere

Ingrediente pentru decor

morcovi din martipan
Mod de preparare:
  1. Se pregateste tava, se unge si se tapeteaza cu hartie de copt. Nuca se pune 5 minute la cuptor si apoi se marunteste.
  2. Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara si apoi se cern. Separat, ouale se bat cu ulei, zahar si esenta dupa gust. Se adauga nucile, morcovii rasi, stafidele, nuca de cocos, coaja rasa de portocala si doua linguri de suc de portocala.
  3. Se amesteca apoi cu faina si, dupa completa omogenizare, se toarna in tava de copt, se niveleaza si se coace 35 minute. Se lasa apoi 3-4 minute sa se racoreasca in tava si se scoate pe un gratar. Se lasa sa se raceasca in totalitate.
  4. Pentru glazura, untul moale se amesteca cu mierea si apoi se mixeaza cu branza. Se trec dintii unei furculite peste prajitura sa se faca mici striatii si se asaza morcovi decorativi. Se serveste dupa 3 ore.