Daca doresti sa iti impresionezi familia si prietenii cu un desert fin si pretentios cu siguranta trebuie sa incerci si aceasta reteta. Prepararea prajiturii cu spuma de afine nu este usoara, insa, la final, munca iti va fi rasplatita.

Ingrediente pentru blat:

50 g unt 4 oua 2 linguri apa clocotita 125 g zahar un pliculet de zahar vanilinat 100 g faina o lingura rasa cacao o lingurita rasa praf de copt

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

200 g ciocolata 200 ml frisca lichida 150 g gem de afine

Ingrediente pentru spuma de afine:

500 ml frisca lichida 200 g zahar pudra 50 g afine

Ingrediente pentru decor:

2 pliculete gelatina rosie de decor 100 ml frisca lichida bombonele decoratiuni 2 portocale
Mod de preparare:

Pentru blat, se mixeaza ouale cu apa si apoi se pun un minut la foc mare. Se adauga zaharul vanilinat amestecat cu zaharul si se amesteca un minut.

Se trage de pe foc si se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, se amesteca si apoi se pune untul topit si racorit. Se amesteca bine si se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie. Se coace 20 de minute.

Frisca lichida se incalzeste si se toarna peste ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit, se da la rece, apoi se bate pana se obtine o crema.

Pentru spuma, frisca se bate cu zaharul, se adauga afinele zdrobite si trecute printr-o sita, se amesteca si se pastreaza la rece.

Blatul copt si racit se asaza intr-o tava si se unge cu gem de afine. Apoi, se toarna crema de ciocolata. Se lasa un pic sa se raceasca asa si apoi se pune spuma de afine de la rece. Se prepara gelatina de decor si se toarna dupa ce s-a racorit. Se da la rece pentru 6 ore. Se taie si se aduce la masa cu frisca deasupra, bombonele decoratiuni si felii de portocala.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece. Se poate consuma la 6 ore dupa preparare.