Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata este un desert complex, ce imbina perfect gustul racoritor de portocala cu cel al semintelor de mac.

Reteta trimisa de Antonia Nastase, din Bucuresti.

Ingrediente pentru blat

250 g unt, la temperatura camerei, plus 1 lingura 3 oua 200 g zahar tos, plus 25 g 250 g faina 1 1/2 lingurita praf de copt zeama si coaja de la 2 portocale 50 g seminte de mac, prajite

Ingrediente pentru sosul de ciocolata

100 ml smantana lichida 100 g ciocolata, taiata bucatele

Ingrediente pentru decor

coacaze rosii
Mod de preparare:
  1. Se mixeaza 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Se adauga ouale, se amesteca bine, faina si praful de copt, zeama si coaja de portocala si semintele prajite de mac.
  2. Se amesteca bine totul, apoi se toarna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, in prealabil, aproximativ 50 minute, la foc moderat. Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.
  3. Pentru sosul de ciocolata, se pune intr-un vas mic, la incalzit, smantana lichida, pana cand incepe sa clocoteasca. Se pun ciocolata si untul ramas intr-un bol si se toarna smantana fierbinte peste ele. Se lasa un minut, pana se topesc.
  4. Cu o spatula de silicon se amesteca usor pana cand se obtine un sos omogen. Cand prajitura s-a racit, se toarna peste ea sosul de ciocolata si se decoreaza cu coacaze rosii.