O reteta perfecta pentru toamna, cand piata abunda de zmeura. Prajitura cu crema de zmeura a fost trimisa de Valerian Radescu, din Baia de Fier.

Ingrediente pentru foi

250 g zahar 3 oua 100 g miere 100 ml lapte 100 g unt sau margarina o lingurita amoniac faina cat cuprinde, pentru a obtine un aluat ce poate fi intins in foi subtiri (aproximativ 850 g)

Ingrediente pentru crema

300 g zahar 400 ml lapte 6 linguri gris fin o lamaie un pachet unt sau margarina 300 g zmeura bine coapta 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
  1. Pentru pregatirea foilor, se pun la topit, la bain-marie, amestecand mereu, laptele, zaharul, mierea, ouale, untul si amoniacul. Cand se obtine o compozitie spumoasa, se ia vasul de pe foc si se adauga faina. Din aceasta compozitie se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
  2. Pentru crema, se pun laptele cu zaharul si zaharul vanilat pe foc si, cand clocoteste, se adauga treptat grisul in ploaie pentru a nu se forma cocoloase. Crema se fierbe pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se mixeaza cu untul si cu zeama de lamaie. In o treime din crema obtinuta se amesteca zmeura zdrobita.
  3. Se asaza prima foaie, se intinde un strat de crema alba, alta foaie, strat de cream cu zmeura, foaie, strat de crema alba si deasupra alta foaie. Prajitura se orneaza cu crema alba si fructe proaspete de zmeura.