Prajitura cu cirese si nuca de cocos este frageda si aromata, fiind un desert potrivit oricarui sezon. Gustul grozav de nuca de cocos se imbina perfect cu blatul pufos si crema delicata, pentru a crea un desert perfect.

Ingrediente pentru blat:

4 oua un praf sare 125 g zahar 125 g faina 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru stratul de cirese:

300 g cirese 100 g zahar 200 ml apa

Ingrediente pentru stratul de crema:

400 g mascarpone 100 g zahar pudra 150 g fulgi de cocos
Mod de preparare:

Ciresele fara samburi cu zaharul si apa se pun pe foc si se lasa 15 minute pana ce apa scade si se obtine un piure de fructe.

Intre timp, pentru blat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si, cand spuma incepe sa se formeze, se adauga zaharul amestecand in continuare. Se micsoreaza viteza mixerului, se pun dintr-o data cele 4 galbenusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu lingura si se toarna intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se lasa 20 de minute la cuptor, la foc potrivit.

Pentru stratul de crema, mascarpone se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga fulgii de cocos.

Blatul racit se taie in trei foi. Peste prima parte de blat se pune piureul de cirese. Deasupra se pune al doilea blat, crema cu nuca de cocos, se opreste si pentru finisat, se asaza al treilea blat si se decoreaza cu crema pastrata. Se lasa de pe o zi pe
alta la frigider.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.