Daca vrei sa iti impresionezi familia sau prietenii cu un desert savuros poti incerca sa le pregatesti o prajitura cu cirese. Desertul poate fi pregatit si sub forma de tort. Profita de sezonul cireselor pentru a incerca cat mai multe retete delicioase.

Ingrediente pentru blat:

5 oua 125 g faina 60 g amidon 150 g zahar

Ingrediente pentru umplutura alba:

300 ml frisca lichida 3 foi gelatina

Ingrediente pentru stratul de fructe:

250 g cirese fara samburi 100 g zahar 3 foi gelatina

Ingrediente pentru servit:

fulgi de migdale frunze de menta
Mod de preparare:

Pentru blat, se amesteca 15 minute ouale cu zaharul pentru a obtine o crema spumoasa in care se adauga faina si amidonul, in ploaie.

Se amesteca delicat si se toarna aluatul in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Se coace 5 minute la temperatura mare si 30 de minute la foc mediu. Blatul trebuie sa devina auriu. Se scoate din tava si se lasa la racit pe o suprafata plana.

Pentru stratul de cirese, acestea se pun la fiert cu zaharul si apa, cat sa le acopere si se fierb 10 minute timp in care se pregateste gelatina care, apoi, se adauga peste cirese. Pentru stratul alb se pregateste gelatina, se incalzesc 3 linguri de apa si se adauga apoi in frisca batuta.

Pentru montarea prajiturii se folosesc cercuri inalte de metal cu ajutorul carora se decupeaza intai baza din aluat. Apoi, se asaza cercurile in tava mare de aragaz, se pune intai un cerc de blat, se adauga frisca, se niveleaza si se pun ciresele. Se lasa sa se raceasca si apoi se dau la rece pentru 2 ore. Se scot cercurile.

Mod de pastrare:

Se asteapta 2 ore inainte de a fi consumata, iar apoi se pastreaza la rece.