O prajitura cremoasa, cu branza si cirese, cunoscuta si sub denumirea deja vestita de cheesecake. Se face usor, fara sa aprinzi cuptorul, si e cel mai delicios desert al primaverii tarzii.

Ingrediente pentru blat

125 g biscuiti 75 g unt 300 g crema de branza 1/2 lingurita suc de lamaie 60 g zahar 250 ml frisca lichida

Ingrediente pentru ornat

300 g cirese 50 g zahar sucul unei jumatati de lamaie 200 ml apa 100 g ciocolata
Mod de preparare:
  1. Biscuitii se pun in mixer cu untul moale si se transforma intr-o pasta care se intinde fie pe fundul unei forme mari cu pereti detasabili, fie in cercuri mici asezate direct pe farfurie.
  2. Crema de branza se mixeaza cu zaharul si sucul de lamaie si apoi i se adauga frisca rece batuta spuma.
  3. Se toarna peste stratul de biscuiti si se da la frigider pentru o noapte.
  4. La servire, se pregateste sosul pentru care fructele, fara samburi, se fierb 10 minute cu restul ingredientelor. Se aduce la masa cu ciocolata rasa deasupra.