Vara e momentul perfect pentru o prajitura pufoasa, acrisoara si racoritoare.

Asta nu inseamna insa ca nu poti prepara prajitura cu afine si in alte anotimpuri, cu fructe congelate. Ai grija insa sa le decongelezi si sa le scurgi bine de apa inainte sa le folosesti.

Ingrediente

200 g faina 250 g zahar 1 lingura praf de copt un praf sare 100 g unt moale 2 oua esenta vanilie coaja unei lamai 125 g iaurt 250 g afine
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Separat, bate untul moale cu zaharul 4-5 minute, adauga ouale, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
  2. Continuand sa mixezi, adauga ingredientele uscate, alternandu-le cu iaurtul pana ce le-ai incorporat complet.
  3. Adauga afinele in aluat si imprastie-le in toata compozitia folosind o spatula. Toarna aluatul intr-o tava antiaderenta unsa cu unt, niveleaza si da tava la cuptor pentru 50-60 de minute, sau pana cand s-a rumenit si trece testul scobitorii.

Incearca si:

Prajitura cu zmeura

Clafoutis cu mure

Cheesecake cu Nutella si capsune