Ciresele sunt fructe delicioase, care dau un gust aparte oricarui desert. Invata sa faci o prajitura cu cirese perfecta pentru zilele fierbinti de vara.

Ingrediente pentru aluat

125 g unt 300 g faina 50 ml lapte 10 g drojdie proaspata 50 g zahar 2 oua 1/2 kg cirese sare
Mod de preparare:

1. Se taie untul bucaţele cat mai mici care se lasa intr-un castron sa se inmoaie.
2. Intre timp, laptele se incalzeste si se dizolva in el drojdia, se adauga zaharul, se amesteca si se toarna peste faina.
3. Se pun ouale, un praf de sare si se amesteca 15 minute. Se pune untul topit, se mai amesteca 10 minute si se lasa o ora la crescut.
4. Aluatul se imparte in doua, se asaza o prima parte in tava si se pune un rand de cirese, apoi a doua parte si restul de cirese. Se coace 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava