Pogo-Yogo cu zmeura se fac usor si sunt ideale daca preferi un desert cremos, nu foarte dulce. Reteta a fost trimisa de Adriana Deca, din Drobeta-Turnu Severin.

Ingrediente pentru blat

8 oua 8 linguri apa 16 linguri zahar 16 linguri faina un pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema

500 ml lapte un plic budinca de vanilie 1/2 pachet unt esenta vanilie

Ingrediente pentru decor

fructe proaspete de zmeura dulceata de capsune
Mod de preparare:
  1. Se bat albusurile cu cele 8 linguri de apa, pana se obtine o spuma tare, apoi se adauga treptat cele 16 linguri de zahar. Se bat in continuare pana rezulta o spuma sticloasa si tare.
  2. Se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza usor. Blatul se coace intr-o tava imbracata in folie de aluminiu, aproximativ 30 de minute.
  3. Pentru crema, se dizolva budinca de vanilie in lapte conform instructiunilor de pe plic, iar cand se raceste, se adauga untul si o lingura esenta de vanilie.
  4. Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit, se taie rondele, cu ajutorul unui inel de inox (sau un pahar), apoi se scobesc in interior si se toarna crema racita putin.
  5. Se asaza deasupra fructele de zmeura, pe toata suprafata sau doar partial, si se poate pune si dulceata de capsune, iar apoi se dau prajiturile la rece.