Iti place puiul, dar te-ai saturat sa-l prepari simplu, in tigaie sau la cuptor? Iata o altfel de reteta: o placinta cu pui, ciuperci, ceapa verde si rosii cherry, trimisa de o cititoare fidela, Angelica Nistor, din Baia Mare.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 200 ml lapte 2 oua 15 g drojdie 80 ml ulei Frunzulite creson

Ingrediente pentru umplutura:

350 g piept de pui 150 g ciuperci 1/2 legatura ceapa verde 100 g mazare verde 15 morcovi Un borcan rosii cherry 2 crengute cimbru 2 catei usturoi 1/2 legatura verdeata Sare Piper Ulei de masline Masline negre O ingurita miere
Mod de preparare:
  1. Se pune faina intr-un vas, iar in mijlocul ei, drojdia dizolvata in laptele caldut. Se lasa sa stea aproximativ 10 minute.
  2. Se pun ouale, uleiul si sarea si se amesteca usor, dupa care se lasa sa dospeasca.
  3. Se prepara umplutura: se taie pieptul de pui cubulete si se prajeste in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se scot pe o farfurie.
  4. In uleiul ramas, se caleste ceapa verde taiata marunt si usturoiul, dupa care se adauga ciupercile taiate lame si se calesc cam 10 minute. In alta tigaie, se calesc rosiile cherry, alaturi de crengutele de cimbru si catelul de usturoi ramas.
  5. Separat, se fierbe mazarea in apa cu sare.
  6. Se calesc si morcovii si maslinele, dupa care se adauga o lingurita de miere.
  7. Intr-o tava tapetata cu foaie de copt se pune jumatate din aluat. Peste el, se pun pieptul de pui, ciupercile si jumatate din cantitatea de mazare. Se acopera cu cealalta jumatate de aluat, iar deasupra se pune sosul de rosii, restul de mazare si morcovii caramelizati.
  8. Se da tava la cuptor aproximativ 25 de minute. Cand este gata, se garniseste cu frunzulite de creson si cimbru.