Invata sa prepari o placinta de miel traditionala zilei de Paste si sarbatorilor in familie.

Ingrediente

10 foi de placinta 800 g carne de miel 500 g ceapa 100 g unt 80 g migdale 4 linguri ulei 2 linguri miere o lingurita rasa scortisoara 5 fire patrunjel 5 fire coriandru sare piper
Mod de preparare:
  1. Carnea se taie cuburi mici si se caleste in ulei. Apoi, se adauga ceapa tocata, se lasa sa se inmoaie, se pun migdalele usor maruntite si scortisoara si se stropeste cu miere.
  2. Se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjelul si coriandrul, se pune apa sa nu depaseasca nivelul carnii, se reduce focul la minimum si se lasa la fiert o ora. Se amesteca din cand in cand si se mai adauga apa, daca e nevoie.
  3. Se topeste untul si apoi se ung foile de placinta. 5 foi de placinta se asaza pe fundul unei forme rotunde iar marginile trebuie sa imbrace peretii vasului.
  4. Se intinde umplutura si se acopera cu celelalte 5 foi unse si ele cu unt. Se da la cuptor pentru 20 de minute si se scoate din tava imediat ce s-a copt.