Ideala in zilele de post, cand nu stii ce sa mai gatesti, reteta de placinta cu anghinare se potriveste atat la pranz sau la cina, cat si ca o gustare dintre mese.

Ingrediente pentru aluat

250 g faina 40 ml ulei 100 ml apa un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

250 g branza tofu un borcan inimi de anghinare 1/2 legatura patrunjel sare
Mod de preparare:
  1. Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se framanta bine si se lasa 15 minute la rece.
  2. Intre timp, anghinarea se scurge de sucul in care a stat conservata, se trece sub un jet de apa si se lasa la scurs.
  3. Se amesteca bine cu branza tofu, se mixeaza, se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
  4. Aluatul se intinde intr-o foaie cat mai subtire, se pune umplutura pe latura lunga, se ruleaza si se asaza in tava de copt unsa cu ulei. Se unge strudelul cu ulei si se lasa la cuptor 25 de minute.