O placinta diferita de cea traditional romaneasca, dar care este la fel de savuroasa, poate chiar mai cremoasa. Placinta americana cu dovleac face parte din traditia culinara americana si se serveste cu precadere in preajma Zilei Recunostintei.

Ingrediente pentru aluat

200 g faina 1/2 lingurita sare 80 ml ulei 2 linguri apa rece

Ingrediente pentru umplutura

2 oua 100 g zahar 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ghimbir ras 3-4 cuisoare macinate 450 g dovleac ras marunt 340 ml lapte

Ingrediente pentru frisca

170 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 220°. Intr-un bol de dimensiune medie, amesteca faina cu sarea si cu uleiul cu ajutorul unei furculite pana la omogenizare.

2. Adauga apa rece, apoi amesteca din nou pana la incorporarea apei. Modeleaza aluatul intr-o forma rotunda, apoi modeleaz-o cu degetele pe fundul unei tavi rotunde cu diametrul de 22 cm.

3. Caleste dovleacul impreuna cu zaharul intr-o cratita pana cand se inmoaie, apoi scoate-l folosind o spumiera pentru a elimina excesul de apa.

4. Intr-un castron mare, bate ouale cu un tel si incorporeaza dovleacul calit, scortisoara, sarea, ghimbirul, cuisoarele si laptele.

5. Toarna compozitia de dovleac peste aluatul din tava, si da placinta la cuptor pentru 60 de minute, dupa primele 15 minute dand focul mai mic.

6. Dupa ce placinta s-a racit complet, bag-o la frigider pentru 1-2 ore. Intre timp, bate frisca cu cele 2 linguri de zahar, apoi orneaza fiecare felie cu cate putina frisca.

Mod de pastrare:

la frigider