O reteta de pizza altfel, utila mai ales celor ce au intoleranta la gluten, caci pizza pe blat de dovlecei nu contine faina. In plus, este cu mult mai sanatoasa decat retetele de pizza obisnuite.

Ingrediente

6 dovlecei mici 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi maruntit sos de rosii 170 g mozzarella 40 g parmezan (sau alta branza sarata, dupa preferinta) 100 g salam uscat taiat subtire oregano (ideal proaspat) sare piper
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200°. In tava de copt, aseaza o hartie de copt.

2. Taie dovleceii in jumatati, pe lung, si aseaza-i in tava, uscandu-le partea interioara cu un servetel pe masura ce ii asezi.

3. Intr-un castron, amesteca uleiul de masline si usturoiul, apoi unge dovleceii cu amestecul. Presara sarea si piperul, apoi

4. Adauga cam o lingura de sos de rosii pe fiecare, urmat de ambele tipuri de branza deasupra, feliutele de salam distribuite in mod egal si baga tava la cuptor pentru 15-20 minute.

5. Cand scoti tava, presara oregano deasupra lor.