Reteta de pizza cu oua combina ingredientele traditional intalnite pe pizza, cu ouale ce se adauga la jumatatea timpului de coacere. Reteta trimisa de Chis Aletta.

Ingrediente pentru aluat

225 ml apa calduta 350 g faina 30 g drojdie un varf cutit sare o lingurita zahar 3 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutura

parmezan ras 2 oua sunca ciuperci proaspete mozzarella 5 linguri pasta de tomate oregano busuioc 3 linguri ulei piper un praf sare
Mod de preparare:
  1. Pentru aluatul de pizza, intr-un bol, se pun apa calduta cu zaharul si drojdia, se acopera si se lasa la crescut 10-15 minute. Separat, se pune faina in alt bol mai mare, impreuna cu sarea si uleiul si se toarna deasupra maiaua. Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat elastic care se lasa la crescut 30 minute.
  2. Dupa ce a crescut aluatul, se intinde blatul cu degetele intr-o tava unsa cu unt. Apoi se unge cu un sos preparat din pasta de tomate, oregano, busuioc, 3 linguri de ulei, sare si piper.
  3. Peste sos se aranjeaza parmezanul, feliile de mozzarella, sunca si ciupercile taiate feliute si se da pizza la cuptor, la 180°C. Dupa 20 de minute, se scoate tava din cuptor, se sparg deasupra ouale, apoi se mai lasa inca 10 minute la copt.