Daca il pregatesti din timp, respectiv cu 4 zile inainte de momentul in care vrei sa il servesti, pestele marinat reprezinta un aperitiv delicios, perfect pentru ocaziile speciale.

Ingrediente

un kg hering decongelat 100 ml ulei 100 ml otet din vin alb 3 morcovi 5 cepe 5 cuisoare 5 foi dafin 5 g coriandru legume fierte 2 g boabe de piper negru
Mod de preparare:

 

  1. Pestele decongelat se taie fileuri, indepartand aripioarele si coada.
  2. Se taie ceapa pestisori si morcovii rondele sau pe lung.
  3. Intr-un vas se pun straturi succesive de morcovi, ceapa, peste, foi de dafin, piper, coriandru.
  4. Uleiul si otetul se amesteca si se toarna deasupra pestelui. Se tine la rece patru zile si apoi se serveste rulat cu legume fierte, la mijloc, dupa gust.

Sfaturi utile

✽ La pestele marinat se pot pune si boabe de mustar in borcan. Acestea vor da un gust placut.

✽ Borcanele cu peste marinat se pot steriliza, pentru a tine mai mult timp..

Vezi si alte retete cu peste