O reteta numai buna de pus in practica pentru masa de pranz sau, de ce nu, pentru cina. Rapida si satioasa, reteta de paste cu sos de masline este si de post.

Ingrediente

o punga paste 2 linguri bulion o ceapa 100 g masline (feliate si intregi) o lingurita zahar un catel usturoi o lingurita capere o lingura ulei sare piper busuioc
Mod de preparare:
  1. Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet.
  2. Intre timp, ceapa tocata si maslinele se pun sa se caleasca in ulei, timp de doua minute.
  3. Se diminueaza focul si se pune bulionul desfacut cu apa si amestecat cu zahar, usturoi pisat, sare si piper. Se lasa pe foc 5 minute amestecand.
  4. Se scurg pastele, se pun in tigaia cu sos, se amesteca si se aduc la masa cu capere si busuioc deasupra.

Sfaturi utile

✽ Adauga o lingurita de ulei de masline in apa in care fierbi pastele, ca sa nu fie lipicioase.

✽ Imbogateste reteta cu felii subtiri de sunca de pui sau de curcan. De asemenea, mai poti adauga si cubulete de ardei gras rosu.

✽ Busuiocul poate fi inlocuit cu oregano sau alte condimente, dupa gust.