Incerci sa renunti la paine, dar pur si simplu iti place prea mult? Iata un substitut excelent: paine fara faina, fara gluten si fara carbohidrati.

Cum se poate asa ceva? Ei bine, cu un mic truc. Nu e intocmai o paine, insa imita atat de bine incat poate juca rol de paine la micul dejun, cu unt si gem, sau poti forma un sandvis cu ea. Oricum ar fi, stii sigur ca nu ingrasa.

Ingrediente

3 oua 1 lingurita zeama de lamaie 3 linguri crema de branza/iaurt grecesc sare
Mod de preparare:

 

  1. Separa ouale si bate albusurile spuma pana ce acestea se tin de tel. Separat, combina galbenusurile cu zeama de lamaie si crema de branza.
  2. Incorporeaza albusurile in crema de galbenusuri folosind o spatula, cu miscari de sus in jos.
  3. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza fiecare “painica”, punand cate 2 linguri pline de compozitie in acelasi loc. Formeaza mai multe astfel de cercuri pe intreaga tava (lasand loc intre ele sa creasca), apoi da-o la cuptor la 150 grade pentru 30 de minute.
  4. Lasa painea fara faina sa se raceasca inainte de servire.