Plina de nutrienti si foarte gustoasa, Paella ocupa un loc de cinste in bucataria spaniola. Te invatam cum sa o prepari si sa aduci o parte din Spania la tine acasa.

Ingrediente pentru supa de peste
2 kg peste mic o foaie dafin un morcov o rosie o ceapa sare
Ingrediente pentru paella
400 g fidea 500 g inele de calamari 350 g creveti 2 catei usturoi o rosie o lingurita boia un varf de ac de sofran 100-150 ml ulei sare
Mod de preparare:

1. Se face intai supa de peste pentru care toate ingredientele se pun la fiert cu 2 litri de apa. Se lasa la fiert o ora, apoi se paseaza si trebuie sa se obtina 1,5 l supa.
2. Se pune tava de paella pe foc, se toarna ulei si, cand s-a incins, se pun crevetii, se lasa un minut si se scot. Se pun rosia si usturoiul, se lasa sa se caleasca si se presara boiaua fara a o arde.
3. Se adauga inelele de calamari, se toarna supa de peste, se lasa sa ajunga la punctul de fierbere si se pun sofranul, sarea si fideaua.
4. Se lasa 5 minute la foc mare, se pun crevetii si se lasa inca 8-10 minute pe foc. Supa trebuie sa se fi evaporat fara ca fideaua sa se fi ars. Se lasa 10 minute sa se aseze mancarea si apoi se serveste.

din aceeasi categorie