Un desert special, care merita incercat – padurea neagra la pahar!

Ingrediente pentru sos

500 g cirese 100 g zahar 100 ml apa o lingura amidon o lingura suc de lamaie

Ingrediente pentru servit

200 g biscuiti cu cacao 200 ml frisca lichida 100 g cirese
Mod de preparare:

1. Pentru sos, cele 500 g cirese fara samburi, zaharul si apa se pun pe foc, amestecand continuu.
2. Se trage vasul de pe foc, se pun amidonul si sucul de lamaie si se repune vasul pe foc, amestecand continuu si se lasa pe foc un minut pana ce se leaga. Se trage de pe foc si se gusta, adaugand, dupa gust, zahar pudra sau suc de lamaie. Se lasa deoparte.
3. In pahare sau cupe se repartizeaza un prim strat de biscuiti sfaramitati. Se bate frisca lichida si se repartizeaza peste biscuiti.
4. Se toarna sosul de cirese, se garniseste cu cele 100 g de cirese si se aduc la masa cu un pic de frisca deasupra.