O masa rapida si sanatoasa in timpul postului? Cu reteta asta de orez cu spanac si mazare nu e o problema!

Iese aromat si garantat vei manca pe saturate.

500 g orez brun o conserva mazare (400 g) o conserva spanac (400 g) o ceapa 3 catei usturoi 1/4 lingurita ghimbir macinat 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita boia dulce sare piper
Mod de preparare:

1. Inmoaie 500 g de orez in apa suficienta si spala-l de inca 2-3 ori. Da-l apoi la fiert, impreuna cu un litru de apa si o lingurita de sare.

2. Pune capacul cratitei si da focul mediu. Lasa orezul sa fiarba pentru 15-18 minute, sau pana cand se patrunde si apa scade.

3. Separat, in 2 linguri de ulei, caleste 3 catei de usturoi taiati feliute, impreuna cu ceapa taiata cat mai marunt, pana cand ambele ingrediente devin stravezii.

4. Dupa 1-2 minute adauga spanacul si mazarea bine scurse, urmate de mirodenii. Potriveste amestecul de verdeata si legume de sare si piper, apoi combina-le cu orezul proaspat fiert si serveste-le.