Incearca aceasta reteta deosebita de musca cu chilli, numai buna pentru a fi servita la pranz sau la cina. Reteta trimisa de Edina Nagy, din Cluj-Napoca.

Ingrediente

un dovlecel mic 7-8 felii vinete un cartof mic 200 g carne tocata de vita un catel usturoi o ceapa rosie mica o rosie un ardei mai micut bulion putina mozzarella sau parmezan ras fulgi de chilli sare piper boia dulce busuioc ulei de masline
Mod de preparare:
  1. Ceapa, usturoiul si ardeiul maruntite se pun la calit. Se adauga carnea si se condimenteaza. Dupa 3-4 minute, se adauga bulionul, busuiocul si fulgii de chilli. Se lasa la foc mic aproximativ 10 minute.
  2. Feliutele de dovlecei si cele de vinete se frig pe gratar. Un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline, se tapeteaza cu felii de vinete, se condimenteaza, apoi se asaza un strat de dovlecei, amestecul cu carne, felii subtiri de cartofi si cateva felii de rosii. Operatinea se repeta pana la terminarea ingredientelor.
  3. Ultimul strat se condimenteaza cu busuioc, iar desupra se asaza feliile de mozzarella. Vasul se da la cuptorul preincalzit, pentru 30-45 de minute.
din aceeasi categorie