Alaturi de o friptura suculenta sau intr-un sandvis, incearca un mix de legume murate, numai bune de pus la borcane. Urmand aceasta reteta, vei obtine 5-6 borcane de 580 ml de mix de legume.

Ingrediente

4 dovlecei 10 rosii tari 4 ardei grasi o capatana usturoi 2 foi dafin 10 frunze telina 2 lingurite piper boabe 2 lingurite sare 2 linguri zahar un litru otet din vin alb 200 ml apa
Mod de preparare:
  1. Toate legumele se taie rondele, felii si lamele si se fierb 5 minute in apa cu 10 g sare pentru un litru de apa.
  2. Se scurg si se repartizeaza in borcane cu usturoi si frunze de telina.
  3. Otetul, sarea, zaharul, apa, piperul si foile de dafin se dau intr-un clocot.
  4. Se toarna peste legume, se pun capace si se fierb borcanele 30 de minute intr-o cratita mare cu apa pusa calda de la bun inceput.
din aceeasi categorie