Alaturi de placinta cu dovleac, merele coapte cu nuci si scortisoara sunt un desert emblematic toamna.

Cu reteta asta iti ies aromate si cu o umplutura crocanta, cu putine ingrediente.

Ingrediente

4-6 mere mari 200 g nuca/mix de nuci 2 linguri unt 4 linguri zahar 1 lingurita scortisoara un praf nucsoara
Mod de preparare:

1. Taie nuca sau mixul de nuci (poti combina alune de padure, caju, arahide si altele).

2. Topeste 1 lingura de unt in tigaie si prajeste putin nucile, pentru 2-3 minute, apoi adauga zaharul si mirodeniile, apoi amesteca pana cand zaharul se topeste complet si obtii un amestec omogen.

3. Separat, taie “capacul” fiecarui mar si scoate-i casuta de seminte cu o lingurita, si totodata scoate-le si putin din pulpa.

4. Unge-le cu putin unt pe exterior asaza-le intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

5. Umple merele cu amestecul de seminte si da-le la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand sunt coapte pe gustul tau.