O reteta perfecta pentru zilele de weekend, cand vrei sa-i aduni pe cei dragi in jurul mesei, la o ciocolata calda.

Ingrediente pentru aluat

150 ml lapte 30 g unt un praf sare 10 g zahar 250 g faina 1/2 cub drojdie proaspata 30 g stafide 2 linguri rom

Ingrediente  pentru crema

40 g zahar 25 g faina 250 ml lapte un galbenus un strop esenta vanilie

Ingrediente pentru copt

100 ml lapte 50 g zahar pudra un galbenus
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, toate ingredientele se amesteca, mai putin stafidele si romul, se framanta si apoi coca obtinuta se lasa la crescut pentru o ora.
  2. Stafidele si romul se pun intr-un castron. Se prepara separat crema, pentru care galbenusul si zaharul se mixeaza pana se albesc, se adauga faina si un pic de lapte. Restul laptelui se pune pe foc cu vanilia. Dupa 3 minute, cand a devenit caldut, se toarna peste amestecul cu galbenus si faina. Se amesteca, se repune pe foc si se fierbe sa devina o crema groasa. Se lasa apoi la racit.
  3. Aluatul se intinde sub forma unui dreptunghi lung sau mai multe, se unge cu crema, se presara stafide bine scurse si se ruleaza pe latura lunga.
  4. Se taie felii care se asaza in tava de copt tapetata cu hartie. Se acopera cu un servet umed si se lasa 30 de minute sa creasca. Se ung cu amestecul de lapte, zahar si galbenus si se coc 20 de minute.