O gustare rapida, pe care o poti face din mamaliga veche de o zi. In plus, este foarte ieftina – 0.75 lei/portie

Ingrediente

300 g mamaliga de o zi 1/2 lingurita boia, dupa gust sare un praf piper ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  1. Mamaliga se taie bastonase, asemeni cartofilor prajiti, apoi se stropeste cu ulei.
  2. Se pregateste un amestec de boia, piper si sare.
  3. Se trece mamaliga prin acest amestec si se pune la prajit in ulei incins.
  4. Se scoate apoi mamaliga cu o spumiera pe servete absorbante si se aduce la masa cu sos de rosii, usturoi sau sos mexican, iute.

Sfaturi utile

✽ Mamaliga prajita se poate servi cu mujdei de usturoi, cu lapte batut sau cu sos picant de rosii. Dupa ce ai prajit-o, trebuie sa o pastrezi acoperita cu un capac.

✽ Presara bastonasele de mamaliga cu branza sarata, data pe razatoare, imediat dupa ce le scoti din tigaie si sunt inca fierbinti.