O alternativa mult mai sanatoasa la shaorma, lipiile cu pui sunt usor de facut si chiar mai usor de mancat, deoarece nu contine sosuri ce pica greu.

Ingrediente

4 lipii libaneze mici un piept de pui fript 4 linguri iaurt bine inchegat 1/2 legatura marar 4 linguri masline fara samburi 1/2 castravete de sera o mana frunze de rucola sare piper
Mod de preparare:
  1. Iaurtul se amesteca bine cu mararul tocat, iar carnea de pui se taie felii.
  2. Se curata castravetele si se inlatura semintele, apoi se taie felioare. Maslinele se taie si ele, daca sunt prea mari, iar lipia se incalzeste usor.
  3. Pe fiecare lipie se pune cate o lingura de iaurt, sare, piper, carne, castraveti, rucola si masline. Se impacheteaza pentru a obtine un rulou si se serveste imediat.

 

Sfaturi utile

✽ Daca nu apreciezi gustul lor amarui, frunzele de rucola pot fi inlocuite cu frunze de salata creata sau de varza cruda si frageda.

✽ Pentru acest preparat este recomandat iaurtul de capra, mai bine inchegat decat cel din lapte de vaca.

✽ Inainte de a pregati pieptul de pui la gratar, taie felii groase de aproape jumatate de centimetru si unge-le pe ambele parti cu ulei de masline amestecat cu ierburi aromatice mediteraneene. Pieptul de pui va fi mai fraged, daca il bati cu ciocanul de snitele.