Iata cum poti prepara delicioasele jumari, ce se servesc cu precadere in preajma zilei de Ignat.

Ingrediente

5 kg slanina 250 ml apa 250 ml lapte sare
Mod de preparare:

 

  1. Slanina se taie cuburi care se pun intr-un ceaun incapator.
  2. Se toarna lichidele si se asaza vasul la foc mic.
  3. Se amesteca si se lasa pe foc aproximativ doua ore pana ce se formeaza jumarile.
  4. Se scot jumarile cu spumiera si se pun intr-o tava mare. Se lasa la racit si abia apoi se presara cu sare.

Sfaturi utile

✽ Inainte de a prepara jumarile, slanina se pune in apa rece pentru 2-3 ore, timp in care se mai schimba apa de cateva ori, pana cand ramane curata si tot sangele de pe bucatile de slanina este

eliminat.

✽ Slanina se taie bucati potrivite, in functie de cat de mari vrei sa fie jumarile.

Vezi si alte retete traditionale romanesti:

Caltabosi cu hrisca (Chisca)

Piftie de porc (racituri)

Lebar de casa