Reteta perfecta pentru toti iubitorii de jeleuri, indiferent de varsta care prefera varianta de casa, mult mai sanatoasa. Jeleurile de casa sunt gata in cateva minute si se fac din doar 3 ingrediente!

Ingrediente

500 ml suc de portocale 2 pliculete gelatina miere - dupa gust
Mod de preparare:

1. Pune un pahar din cantitatea de suc de portocale la incalzit. Lichidul trebuie sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca. Adauga granulele de gelatina, amesteca si lasa-le pentru ~10 minute sa se dizolve.
2. Dupa cele 10 minute, pune sucul in care ai dizolvat gelatina in restul de suc si amesteca, gusta si adauga miere daca nu e suficient de dulce, apoi toarna in formele preferate.
3. Da formele in care ai turnat jeleurile la frigider pentru 4 ore, pana cand se intaresc complet. Serveste jeleurile de casa ca atare, sau presarate cu zahar.

Sfaturi utile

✽ Poti folosi in aceeasi masura sucul de la orice alt fruct (ex: fructe de padure, mar, grapefruit.

✽ Daca nu ai forme haioase de silicon pentru jeleuri, poti folosi tavile pentru gheata.