Un desert racoros si aromat, perfect pentru zilele fierbinti de vara.

Ingrediente

500 ml lapte 130 g zahar 6 galbenusuri 200 ml frisca lichida 3 piersici din compot 1 pastaie vanilie
Mod de preparare:
  1.  Piersicile se pun la scurs intr-o strecuratoare si li se scoate samburele daca il au.
  1. Intre timp, laptele si pastaia de vanilie taiata pe lung in doua se pun la fiert, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Apoi, peste crema rezultata se toarna laptele cald. Se amesteca si se

pune din nou pe foc.

  1. Se fierbe crema pana ce devine groasa, se trage de pe foc si, dupa racire, se amesteca cu frisca lichida si piersicile usor maruntite cu mixerul.
  1. Se toarna amestecul intr-o cutie, se da la congelator pentru trei ore si, dupa primele 30 de minute, se scoate si se amesteca.

Se repeta operatiunea de inca trei ori pe parcursul congelarii.