Sezonul fructelor proaspete este in toi, asa ca este momentul ideal sa iti prepari o inghetata de caise. Este un desert parfumat, cremos, aromat si cu siguranta delicios.

Unul dintre secretele inghetatei de casa este ca poti sa ii adaugi tot felul de toppinguri, dupa gustul tau.

Ingrediente principale:

500 g caise foarte coapte 150 g zahar 3 oua 200 ml frisca lichida o lingura miere sucul unei jumatati de lamaie
Mod de preparare:

Caisele fara samburi cu sucul de lamaie si apa cat sa le acopere se dau intr-un clocot. Se scurg bine si se pun pe foc cu mierea. Se mixeaza si se strecoara piureul printr-o sita fina.

Se bate frisca foarte rece, iar galbenusurile cu zaharul se amesteca si apoi se pun in piureul de caise. Se adauga frisca, apoi se bat albusurile si se adauga si acestea.

Se amesteca cu delicatete si se pune inghetata la congelator pentru 12 ore.
Din ora in ora, de trei ori, se scoate inghetata si se trece cu furculita prin ea, ca sa se indeparteze acele de gheata.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece timp de 12 ore inainte de a fi servita.